Rengeteg baleset volt hétvégén Baranyában

2022. szeptember 19. 10:42

A hétvége folyamán összesen harminchárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből egy tűzesetet számoltak fel, huszonöt műszaki mentést hajtottak végre, míg hét jelzés tévesnek bizonyult. Feltűnően sok volt azonban a közúti balesetek száma, ezért a katasztrófavédelem kéri, a szokásosnál is körültekintőbben közlekedjenek az utakon!

 

Tűzeset

Villanyóraszekrény égett szombat reggel egy villánykövesdi családi házban, a Kossuth utcában. A villányi hivatásos tűzoltók egy porral oltóval eloltották a tüzet, mely másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

 

Műszaki mentések

2022.09.16.

Árokba hajtott egy személyautó péntek délben Orfű és Magyarhertelend között. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek meg a balesetben. A komlói hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, a jármű áramtalanítására nem volt szükség.

árokba borult személyautó, mögötte rendőrautó, tűzoltóautó
Fotó: Komló HTP

 

Kisteherautó és személygépjármű ütközött a 66-os számú úton péntek délután, Árpádtető közelében. A kisteherautóban ketten, a személyautóban csak a sofőr utazott, komolyabb sérülést egyikük sem szenvedett. A komlói hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a járműveket. A mentés és helyszínelés idején teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon.

a balesetet szenvedett autók autómentőre rakva
Fotó: Komló HTP

 

Alig fél órával később Lovászhetény külterületére riasztották a véméndi és pécsi hivatásos tűzoltókat, ahol két személyautó frontálisan ütközött össze. Mindkét autóban ketten utaztak, könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínen teljes útzár volt érvényben.

baleset, tűzoltók, mentőautók
Fotó: Pécs HTP

 

Útpadkára hajtott, majd felborult egy személyautó Zobákpuszta és Hosszúhetény között péntek délután. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek meg. A komlói hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, a járművet a kerekeire állították, majd áramtalanították. Az útszakaszon félpályán haladt a forgalom.

tetején áll az autó
Fotó: Komló HTP

 

Este Szentlőrincen történt közúti baleset: két személyautó ütközött össze a 6-os számú főúton. A balesetben öt ember volt érintett, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. A műszaki mentéshez a szigetvári hivatásos-, valamint a szentlőrinci és szabadszentkirályi önkéntes tűzoltókat riasztották. 

árokba borult autó, háttérben mentőautó
Fotó: Szigetvár HTP

 

2022.09.17.

Szombat reggel Pécsett és Mánfa közelében is történt baleset. Pécsett, a Honvéd utcában út menti fának ütközött egy személyautó, melyben csak a sofőr utazott. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A 66-os számú főúton pedig egy útról lesodródott személyautóhoz riasztották a komlói tűzoltókat, akik itt is helyszín biztosítását és a jármű feszültségmentesítését végezték el. Komolyabb sérülés egyik esetben sem történt. 

 

 

Délután a 6-os úton személyi sérülés nélküli ráfutásos baleset, Patosfa külterületén pedig könnyű sérülésekkel járó közúti baleset történt. Ez utóbbinál a személyautó letért az úttestről, árokba hajtott, majd felborult. A pécsi és szigetvári hivatásos tűzoltók a két helyszín biztosítását látták el.

árokba borult autó, tűzoltók
Fotó: Szigetvár HTP

 

2022.09.18.

Vasárnap reggel nyolc órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, miután személyautó és vonat ütközött össze Vásárosdombón, a József Attila utcai vasúti átjáróban. A Pécsről Budapestre tartó Intercity mintegy huszonöt méterre lökte az autót, melyben ketten utaztak. A balesetet egyikük sem élte túl. A műszaki mentéshez sásdi és dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztottak, akik feszítővágó segítségével szabadították ki a személyautóba szorult utasokat. A vonaton közel százötven ember utazott, közülük senki sem sérült meg, ők a mozdony sérülése miatt egy másik vonattal mehettek tovább. A forgalom fél tizenegykor indulhatott újra a vasúti pályán.

a baleset helyszíne, vasúti átjáró, messze az autó és tűzoltók
Fotó: Sásd KVŐ