Hétvégi káreseti összefoglaló

2022. október 10. 10:14

Újabb halálos baleset történt Baranya megyében.

A hétvége során összesen húsz jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből két alkalommal tűzesetet számoltak fel és kilenc műszaki mentés hajtottak végre.

Tűzeset

2022.10.07.

Füst áramlott vissza egy cserépkályhából, egy szentlőrinci társasházban péntek kora délután. A Kossuth utcai ingatlanban egy ember tartózkodott, aki nem sérült meg. A szigetvári hivatásos tűzoltók átszellőztették a lakást, a cserépkályhából az éghető anyagot eltávolították, illetve a szomszédos lakásokat is átvizsgálták. A ház kiürítésére nem volt szükség, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

 

Műszaki mentések

2022.10.07.

Személyautó és kisteherautó ütközött össze péntek kora reggel az 56-os számú úton, Mohács külterületén. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A mohácsi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és áramtalanították az autókat. Az utat a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták. 

oldalról csapódott a személyautónak a kisteherautó
Fotó: Szigetvár HTP

 

Alig másfél órával később az 57-es út pécsi szakaszán is baleset történt: két személyautó karambolozott, ezeket a pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították.

az összeütközött autók, mögöttük tűzoltók, mentős
Fotó: Pécs HTP

 

Péntek éjszaka fél tizenkettő magasságában riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat, miután egy személyautó villanyoszlopnak ütközött Pécsett, a József Attila utcánál. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók biztosították a helyszínt és áramtalanították az autót. A helyszínen félpályás útlezárás volt érvényben. 

az autó oldalasan nekicsapódott az oszlopnak, mögötte mentősök, tűzoltók
Fotó: Pécs HTP

 

2022.10.09.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap délután Szigetváron, a 6-os számú főúton. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben. A szigetvári hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a járművet. Mivel a villanyoszlop megdőlt és azt az autó, illetve a vezetékek tartották, az utat teljes szélességében lezárták. Az áramszolgáltató munkatársai áramtalanították az érintett szakaszt.

az autóra dőlt a villanyoszlop
Fotó: Szigetvár HTP