Két baleset, egy lakástűz

2022. december 21. 11:05

Ez történt tegnap.

 

Kamion és személyautó ütközött össze az 57-es főúton, Lánycsók térségében, az M6-os autópálya felhajtójánál kedden délelőtt. A mohácsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták a járműveket és áramtalanították a személyautót. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A balesetben egy ember könnyebben sérült.

a balesetben érintett személyautó, körülötte tűzoltók
Fotó: Mohács HTP

 

Két személyautó ütközött össze tegnap, kora este Szigetváron, a Dózsa György utcában. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, egyikük az ütközés következtében beszorult. A szigetvári hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A másik autó sofőrje nem sérült meg a balesetben. A helyszínen félpályás útlezárás volt érvényben.

személyautó, mentősök, tűzoltók
Fotó: Szigetvár HTP

 

Berendezési tárgyak és egy ágy kapott lángra tegnap este egy társasház első emeleti lakásában Pécsett, a Zsolnay Vilmos utcában. A város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet, átvizsgálták az épületet és kiszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat. A tűz keletkezésekor hárman tartózkodtak a lakásban, amikor észlelték a hálószobában lévő tüzet, elhagyták az ingatlant. A mentőszolgálat munkatársai enyhe füstmérgezés gyanújával megfigyelésre kórházba szállították őket. A lángok másra nem terjedtek át, az érintett ingatlan lakható maradt. A tűzoltók a beavatkozás idejére és a lépcsőház átszellőzéséig huszonkét embert elzárkóztattak az otthonukban.

megégett, füstölgő ágy
Ennyi maradt az ágyból (Fotó: Pécs HTP)