Hétvégi káreseti összefoglaló

2023. január 02. 09:30

Az elmúlt hétvégén huszonegy alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat, akik hét alkalommal tűzesetet számoltak fel, nyolcszor pedig műszaki mentést hajtottak végre. Szerencsére egyik káreset sem igényelt jelentősebb tűzoltói beavatkozást, komolyabban pedig senki sem sérült meg az új év beköszöntével.

lángoló tuja
Tuják és szemét égett tűzijáték miatt megyénkben. (Fotó: Sellye KVŐ)

 

Tűzesetek

A szilveszteri tűzijátékok kapcsán öt alkalommal vonultak tűzesethez a lánglovagok. Két alkalommal szemetes konténer, kétszer tuja, egy alkalommal pedig szemétkupac égett. A tűzesetekhez a pécsi, sellyei és komlói hivatásos tűzoltók vonultak, a Kozármislenyben, Sellyén, Piskón és Komlón keletkezett kisebb tüzeket egy-egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltották. A lángok másra nem terjedtek át, nem veszélyeztettek semmit. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

megégett tuja
Fotó: Pécs HTP

 

Műszaki mentések

2022.12.31.

Két személyautó ütközött össze szombat délelőtt Pécsett, a Siklósi úton. A járművekben összesen öten utaztak, közülük egyvalaki szenvedett könnyű sérüléseket. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a kocsikat. 

az összeütközött autók
Fotó: Pécs HTP

 

2023.01.01.

Két személyautó ütközött össze Pécsett, a Mártírok útján vasárnap hajnalban. Az autókban csak a sofőrök utaztak, akik nem sérültek meg a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

törött orrú személyautó, előtte tűzoltókészülék
Fotó: Pécs HTP

 

Kútba esett egy macska vasárnap este Gerényesen, a Petőfi utcában. Az állat mentéséhez a sásdi hivatásos tűzoltók segítségét kérték. Az egyikük egy mentőkötél biztosítása mellett lemászott a macskához, majd felszínre hozta.