Hétvégi káreseti összefoglaló

2023. január 16. 09:48

Az elmúlt hétvégén összesen tizennyolc jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A tűzoltók ebből négyszer tűzesetet számoltak fel, tíz alkalommal pedig műszaki mentést hajtottak végre.

Tűzesetek

2023.01.13.

Kigyulladt egy személyautó műszerfala péntek délután Siklóson, a Gyűdi úton. A tüzet a tulajdonos oltotta el több vödör víz segítségével, a siklósi hivatásos tűzoltók a még izzó részeket hűtötték vissza és hőkamerával átvizsgálták a gépjárművet. A lángok a motortérre nem terjedek át, másban kár nem keletkezett. 

személyautó belsejét vizsgálja a tűzoltó hőkamerával
Fotó: Siklós HTP

 

2023.01.14.

Melléképületben keletkezett tűz szombat reggel Lánycsókon, a József Attila utcában. A helyiségben kevés éghető anyag volt, így a lángokat a helyszínre érkező mohácsi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották. A tűz másra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. 

a melléképület belülről
Fotó: Mohács HTP

 

Egy Kossuth utcai parasztház utcafronti szobájában égett egy franciaágy Nagytótfalun, szombat késő este. A tűzben károsodott egy ablak, valamint a nagy füstben három szoba fala is kormozódott. Az esethez a siklósi és villányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az ingatlant és eloltották a lángokat. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, a tűz másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt, a házban élők rokonokhoz költöztek. 

kormozódott, égett szoba
Fotó: Siklós HTP

 

Műszaki mentések

2023.01.13.

Két személyautó ütközött össze péntek délután Pécsett, a Czinderi utcában. Az autókban összesen hárman utaztak, egyikük sem sérült meg a balestben. A város hivatásos tűzoltói az egyik járművet áramtalanították és a helyszín biztosítását látták el. 

Négy ember utazott abban a két személyautóban, amelyek péntek este ütköztek össze Pécsett, a Megyeri térnél. Az utasok közül csak egyvalaki sérült meg, őt könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták az autókat, áramtalanításukra azonban nem volt szükség. 

törött orrú autó
Fotó: Pécs HTP

 

2023.01.15.

Félrerántotta a kormányt, szalagkorlátnak ütközött, majd felborult autójával egy sofőr tegnap este Borjád külterületén, miután egy őz ugrott a személyautó elé. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművét, könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A villányi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították az autót és megtisztították az úttestet a szétszóródott törmeléktől. A helyszínen rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom.