Hétvégi káreseti összefoglaló

2023. március 06. 10:24

Az elmúlt hétvégén tizenkét jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A tűzoltók mind a tizenkét alkalommal műszaki mentést hajtottak végre.

2023.03.03.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy pécsi családi házban, a Panoráma utcában péntek délelőtt. Az ott lakók a jelzést követően kinyitották az ablakokat, elhagyták az ingatlant és értesítették a katasztrófavédelmet. A pécsi hivatásos tűzoltók – a gázbojler meghibásodása miatt – kismértékű szén-monoxid-koncentrációt mértek a lakásban. A gázszolgáltató az eszközt kizárta a szolgáltatás alól.  A lakók nem sérültek meg, otthonukban maradtak. 

 

Este a Blaha Lujza utcába riasztották a tűzoltókat, miután megszólalt egy szén-monoxid-érzékelő az egyik lakásban. A pécsi ingatlanban a tűzoltók nem tudták kimutatni a mérgező gáz jelenlétét, de felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a konvektorok felülvizsgálatáig lehetőség szerint ne használja azokat. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

2023.03.04.

Két személyautó ütközött össze szombat kora délután Gyódon, a Felső úton. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, egyikük az ütközés következtében beszorult. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a járműveket, majd a beszorult sofőrt feszítővágó segítségével kiszabadították és átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. Súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A másik sofőr könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A beavatkozás teljes útzár mellett zajlott.

 

Két személyautó karambolozott szombat délután Orfűn, a Kossuth utcában is. Az utasok a tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak a kocsikból, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A balesetben egy oszlop is megdőlt, ezt a tűzoltók körbekordonozták. 

 

Fotó: orfűi baleset - Pécs HTP