Ez történt tegnap

2023. május 09. 08:51

Hétfőn két esetben kellett beavatkozniuk a baranyai tűzoltóknak. Egy tűzesetet számoltak fel és egy műszaki mentést hajtottak végre.

 

Egy háromlakásos sorház középső ingatlanában keletkezett tűz tegnap délután Pécsett, az Alsóbalokány utcában. A lakás egyik szobája, valamint a tetőszerkezet egy része égett, a pécsi hivatásos tűzoltók a tető megbontásával megakadályozták a lángok továbbterjedését, így a tűz a szomszédos ingatlanokat nem érintette. Az egységek eloltották a lángokat – melyek feltehetően egy túlhevült akkumulátor miatt csaptak fel –, majd átvizsgálták az épületet. A tűzzel érintett lakást a tulajdonos raktárként használta, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

tűzoltók a ház előtt
Fotó: Pécs HTP

 

Letért az útról, egy híd korlátjának ütközött, majd az árokba borulva, az oldalán állt meg egy személyautó hétfő reggel Kékesd külterületén. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyű sérülésekkel, önerejéből szállt ki a járművéből. A véméndi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a kocsit.

autó az árokban, mellette tűzoltó