Kidőlt fák és összetört autók – ez történt tegnap

2023. május 12. 10:00

Csütörtökön nyolc alkalommal riasztották a baranyai tűzoltókat műszaki mentésekhez.

Két személyautó ütközött össze csütörtök délután Páprád közelében. Az egyik kocsi az út melletti árokba csúszott. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, mindketten önerejükből, könnyű sérülésekkel szálltak ki autójukból. A sellyei hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a kocsikat.

karambolozott autók az úton és az árokban
Fotó: Sellye KVŐ

 

Egymásba hajtott két autó tegnap délután Pécsett, az Ifjúság úton. A város hivatásos biztosították a helyszínt, egyéb beavatkozásra nem volt szükség. Az autókban egyedül utazó sofőrök sem sérültek meg.

felszaladt az autó a járdára, leeresztett a kereke
Fotó: Pécs HTP

 

Lesodródott az útról, majd az árokban a tetejére borulva állt meg egy autó tegnap délután Hetvehely külterületén. A kocsiban ketten utaztak, egyikük könnyű, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett. A sásdi hivatásos tűzoltók a súlyos sérültet a mentőszolgálattal közösen hordágyra fektették és a mentőautóba tették.

autó az árokban
Fotó: Sásd KVŐ

 

Felsővezetéken akadt fenn egy tíz méter magas kőrisfa ága tegnap délután Siklóson, a Hajdú utcában. Az ág veszélyeztette a gyalogos forgalmat, ezért azt a város hivatásos tűzoltói – a felsővezeték áramtalanítását követően – motoros láncfűrész segítségével eltávolították. 

 

Épület oldalának dőlt egy körülbelül nyolc méter magas cseresznyefa ága tegnap este Himesházán, a Hősök terén. A véméndi hivatásos tűzoltók eltávolították.

fa, letört ággal
Fotó: Véménd KVŐ

 

Péntek hajnalban Sellyén, a Kossuth utcában egy májusfa dőlt ki a viharos szélben, majd fennakadt egy internetkábelen. A közúti forgalmat veszélyeztető fát a sellyei hivatásos tűzoltók leemelték a kábelről, majd feldarabolták.