Rajthoz állnak az önkénteseink

2023. május 25. 10:07

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó Szövetség és a Szigetvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös sportversenyt szervez a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére.

versenyzők tavaly

 

A Baranya Vármegyei Önkéntes Tűzoltó Versenyre a szigetvári sportpályán, június 3-án (szombaton) kerül sor. A rendezvény előtt – 8 és 9 óra között – Szigetváron zenés felvonulást tartanak az önkéntesek, ezt Salamon Gyula volt tűzoltó parancsnok emléktáblája előtt megemlékezés követi. 

A sportverseny megnyitója 10 órakor lesz, a megmérettetés pedig 10:15 és 13 óra között zajlik majd. Egyéni, illetve csoportos feladatokban is rajthoz állnak a versenyzők, felnőtt és ifjúsági kategóriákban egyaránt láthatunk majd mindenre elszánt önkéntes tűzoltókat. Az eredményhirdetésre várhatóan 13:30-kor kerül sor.
 

váltófutás

 

A rendezvény célja a hagyományteremtés és a tűzoltósport népszerűsítése mellett az egészség megőrzése, a fizikai erőnlét fejlesztése, valamint a szakmai és baráti kapcsolatok erősítése. Az eseményen beszédet mond Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.  

futás tömlővel

 

Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy (2022-es ÖTE verseny)