„MENTS MEG” – II. Országos Baptista Középiskolások Rendészeti és Katasztrófavédelmi Versenye

2023. május 25. 10:56

Május 22-én (hétfőn) második alkalommal rendezett országos katasztrófavédelmi versenyt a Baptista Szeretetszolgálat, amelyen középiskolás diákok mérkőztek meg veszélyhelyzeteket szimuláló feladatokban.

homokzsák-töltés

 

A csapatoknak a Pécs, Tüzér utcai tűzoltólaktanyában kialakított pályát kellett teljesíteniük, melyet a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei állítottak össze. A nyolc városból érkezett – összesen tizenegy – csapat tizenegy pályaszakasszal találta szembe magát. A szervezők célja az ifjúság veszélyhelyzetekre való felkészítése volt, mindezt kreatív, játékos formában kivitelezve, így a polgári védelmet, tűzbiztonságot és iparbiztonságot érintő feladatok teljesítése mellett elsősegélynyújtó-, de még a szelektív hulladékgyűjtési ismereteikről is tanúbizonyságot kellett adniuk. 

tűzoltókészülékkel futás

 

Az eredmények a Baptista Oktatás honlapján megtekinthetők. 

lövészet

 

Gratulálunk minden versenyzőnek és köszönjük az együttműködést a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak, a Magyar Honvédségnek, a Magyar Vöröskeresztnek, a Baranya Vármegyei Polgári Védelmi Szövetségnek, a Palkonyai Szent Flórián Önkéntes- és Ifjúsági Tűzoltó Egyesületnek, valamint a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálatának. 

 

Fotó: Pokolné Czékus Zsuzsanna