Ez történt a hosszú hétvégén

2023. május 30. 09:04

A pünkösdi hosszú hétvége során Baranya vármegyében tizenhat alkalommal riasztották a tűzoltókat, akik egyszer tűzesethez, tizenegy alkalommal pedig műszaki mentéshez vonultak. Négy jelzés tévesnek bizonyult.

 

Műszaki mentések

2023.05.26.

Meredek partoldalra csúszott, majd fennakadt egy jármű pénteken kora délután Pécsett, a Középmakár dűlőben. A közúti forgalmat akadályozó furgont a pécsi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiszabadították. 

Kisbusz és motor karambolozott péntek délután Pécsett, a Ranga László úton. A kisbuszban ketten, a motoron egy ember utazott, egyikük sem sérült meg a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett megtisztították az aszfaltot a kifolyt üzemanyagtól és a szétszóródott alkatrészektől. 

Gázvezeték sérült meg péntek délután Siklóson, egy Váralja utcai családi háznál. A telken bontási munkálatok folynak, a vezeték a lakatlan ház falán, rakodás közben sérült meg. A gázvezeték száz méteres körzetében lévő ingatlanokból, összesen húsz embernek kellett elhagynia az otthonát. A siklósi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, míg a gázszolgáltató munkatársai megszüntették a szivárgást. Ezután a lakók visszatérhettek otthonaikba. Személyi sérülés nem történt. 

 

2023.05.28.

Lesodródott az útról, majd a tetejére borult egy személyautó vasárnap este Kővágószőlős külterületén. A járműben hárman utaztak, közülük csak egy ember sérült meg, könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A tűzoltók kiérkezéséig az arra közlekedők kerekeire állították az autót. A pécsi hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását, illetve a helyszín biztosítását végezték el.

 

2023.05.29.

Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó hétfő délután Pécsett, a Damjanich utcában. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járművet, illetve az úttestre folyt olajat felitatták. Az autóban egyedül utazó sofőr könnyebben megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.