Hétvégi káreseti összefoglaló

2023. augusztus 14. 09:15

Az elmúlt hétvégén három tűzesethez és tizenkét műszaki mentéshez riasztották a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóegységeit.

Tűzesetek

2023.08.13.

Kétszintes társasház földszinti lakásában keletkezett tűz tegnap kora délután Pécsett, a Benczúr Gyula utcában. A lángok a hálószobában csaptak fel, az ott lévő bútorok szinte teljesen megsemmisültek. Az utcában élők megkísérelték eloltani a tüzet, azonban nem jártak sikerrel. Az oltást a kiérkező rendőrök, majd a tűzoltók vették át, a pécsi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűz vélhetően elektromos zárlat miatt keletkezett, a szomszédos ingatlanokra nem terjedt át, azonban az érintett lakás lakhatatlanná vált. Az ingatlanban senki sem tartózkodott, személyi sérülés nem történt.

elszenesedett ágy és szektény, összeégett, kormozódott falak
Fotó: Pécs HTP

 

Négyszáz négyzetméteren égett lótrágya vasárnap délután egy Csonkamindszent külterületén lévő szántóföldön.  A tűz a közeli erdős területet veszélyeztette, de szerencsére nem terjedt át. A helyszínen lévő munkások erőgépekkel segítették az oltást, a lángokat a szigetvári hivatásos és szentlőrinci önkéntes tűzoltók fékezték meg. 

füstölő trágya
Fotó: Szigetvár HTP

 

Műszaki mentések

2023.08.12.

Kizárta a lakásból édesanyját egy három éves kisgyerek szombat délután Pécsett, a Rókus utcában. Az anya a tűzoltók segítségét kérte, akik magasból mentő tűzoltógépjármű segítségével, az erkélyen keresztül bejutottak a lakásba, majd beengedték az édesanyát.

 

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó a szigetvári József Attila utcában szombat este. A járműben csak a sofőr utazott, aki önerejéből, könnyű sérülésekkel szállt ki az autójából. A balesethez a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a gépjárművet. 

 

2023.08.13.

Oldalára borult egy kisteherautó Túrony külterületén vasárnap délután. Az egyedül utazó sofőr nem sérült meg a balesetben. A kisteherautó félpályás útzárat okozott, a műszaki mentést a siklósi hivatásos tűzoltók végezték el. Az egység a helyszín biztosítása mellett áramtalanította a járművet. 

oldalára borult furgon, tűzoltók

 

Két személyautó ütközött össze vasárnap délután Pécsett, a 66-os úton. A két autóban összesen négyen utaztak, közülük hárman könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a kocsikat. A helyszínen egy sávon haladhatott a forgalom. 

műszaki mentést végeznek a tűzoltók az egyik összetört személyautónál
Fotó: Pécs HTP

 

Lesodródott az útról, villanyoszlopnak ütközött, majd az árokban állt meg egy személyautó tegnap este a görcsönyi Rákóczi utcában. Az autóban öten utaztak, mindannyian önerejükből szálltak ki az autóból, ketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.