A hétfő esti vihar miatt sűrűn vonultak a tűzoltók

2023. augusztus 29. 11:06

Hétfőn este, az előrejelzéseknek megfelelően, viharos széllökésekkel, esővel, jégesővel érkezett meg az enyhülés Baranya vármegyébe. Mindezek következményeként a vármegye hivatásos- és önkéntes tűzoltói folyamatosan kárhelyszínekre vonultak, ahol elsősorban a közúti és gyalogos közlekedést akadályozó, veszélyeztető, kidőlt fák, letört ágak eltávolítása adott nekik munkát.

Hétfőn este hét és tíz óra közötti időszakban huszonkét jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tevékenység Irányító Központjába. A pécsi, komlói, sásdi, siklósi, sellyei és szigetvári hivatásos, valamint a pécsi, szabadszentkirályi és szentlőrinci önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínekre.

Hétfőn este a viharos erejű szél miatt több helyen is fák dőltek az úttestre, akadályozva ezzel a közlekedést.

Összesen 20 alkalommal kidőlt fákat, letört faágakat kellett a tűzoltóknak motoros láncfűrésszel, illetve kézi erővel eltávolítani, 1-1 esetben pedig a tetőt bontotta meg a szél, illetve melléképület tetejébe csapott a villám. 

Szerencsére, személyi sérülés egyik esetben sem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A vihar miatti kárfelszámolás azonban nem záródott le hétfőn, ugyanis kedd délelőtt is érkeztek jelzések viharkárok miatt.

Fotó: Hivatásos tűzoltóparancsnokságok