Paneltűz, autótűz, szabadtéri tűz – Ez történt tegnap

2023. október 18. 10:46

Öt tűzesthez és egy műszaki mentéshez riasztották tegnap a Baranya vármegyei tűzoltókat.

 

 

Panellakásban csaptak fel a lángok Pécsett

Tűz ütött ki egy tízemeletes ház egyik negyedik emeleti lakásában Pécsett, a Viktória utcában kedden reggel. A hálószobában berendezési tárgyak kaptak lángra, a szoba kiégett. A tüzet, amely az erkélyen keresztül az ötödik emeleti lakás erkélyének egy részére is átterjedt, a pécsi hivatásos tűzoltók eloltották. A lakásban élő férfit füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A tűzoltók kiérkezéséig huszonhárom ember hagyta el az épületet, a tűzoltók három lakót kísértek ki.

tűzoltóautó a panel előtt
Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy (További képek a tegnapi cikkben.)

 

Kiégett egy gépkocsi Szigetváron

Teljes terjedelmében égett egy kisteherautó tegnap kora reggel Szigetváron. A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

lángoló kisteherautó, tűzoltó
Fotó: Szigetvár HTP

 

Leszakadó vezeték okozott tüzet és áramkimaradást Mohácson

Elektromos felsővezetéket szakított le egy nyerges vontató szállítmánya lebillentése közben kedden kora este Mohácson, a Középmező utcában. A leszakadó vezeték meggyújtotta az aljnövényzetet, mintegy hatvan négyzetméteren égett a gaz. Az áramszolgáltató helyszínre érkezéséig a mohácsi hivatásos tűzoltók porral oltó, illetve a közeli szántóföldről odahordott föld segítségével körülhatárolták a lángokat, majd miután a szakemberek áramtalanították a vezetéket, vízsugárral eloltották a tüzet. A hibaelhárításig mintegy négyszáz ember maradt áram nélkül a környéken. Személyi sérülés nem történt.

tűzoltók oltják az út melletti növényzetet
Fotó: Mohács HTP

 

Karambolhoz is riasztották a pécsieket

Két személyautó ütközött össze tegnap délután Pécsett, a Dózsa György utcában. A balesetben ketten könnyebben sérültek, kórházba szállították őket. A város hivatásos tűzoltói a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták, majd áramtalanították a kocsikat. Az utcában rendőri irányítás mellett, félpályán haladhatott a forgalom.

személyautók, mentőautó, rendőrök
Fotó: Pécs HTP