Hétvégi káreseti összefoglaló

2023. november 13. 07:31

Az elmúlt hétvége viszonylag nyugodtan telt a Baranya vármegyei tűzoltók számára, hiszen csupán egyetlen tűzesetet kellett felszámolniuk, illetve hét műszaki mentéshez riasztották őket. Vasárnap tűzoltói beavatkozásra nem került sor a vármegyénkben.

 

Melléképületben csaptak fel a lángok

Melléképületben keletkezett tűz péntek este Beremenden, a Petőfi utcában. A tűz a helyiségben lévő bútorokat, illetve szerszámokat károsította, a lángok átterjedtek az épület tetőszerkezetére is. Az esethez a siklósi és villányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két sugárral eloltották a lángokat, munkájukat két beremendi önkéntes tűzoltó segítette.

tűzoltók a füstös melléképületben
Fotó: Villány KVŐ

 

Megcsúszott, majd felborult egy autó Siklós közelében

Megcsúszott a vizes úton, majd az árokban, fejtetőn állt meg egy személyautó szombat délelőtt Siklós külterületén. Miután az autómentő kerekeire állította a gépjárművet, a siklósi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították azt. Az egység emellett a helyszínt biztosította, illetve letakarította az utat. A mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

autó az árokban, fejtetőre borulva
Fotó: Siklós HTP

 

Hármas karambol az 58-ason 

Három személyautó ütközött össze Pogány külterületén szombat délután. A járművekben összesen kilencen utaztak, közülük csupán két ember sérült meg – őket a mentősök súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A balesethez a pécsi hivatásos, illetve pogányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

a balesetben érintett autók, tűzoltókkal
Fotó: Pécs HTP