Ez történt tegnap

2023. december 14. 09:28

Nem tétlenkedtek a baranyai tűzoltók tegnap sem. Az eső, egy baleset, illetve egy gépjárműtűz is adott nekik feladatot szerdán.

 

Alagsorokba tört be az esővíz

Szigetváron, Vázsnokon, illetve Sásdon is szükség volt tűzoltói beavatkozásra, miután az esőzés következtében víz árasztott el pincéket. A szigetvári hivatásos tűzoltóknak egyszer, a sásdi hivatásosaknak kétszer kellett beavatkozniuk, mindhárom helyszínen szivattyú segítségével távolították el az egységek az esővizet.

 

Traktor okozott áramkimaradást

Tolatás közben villanyoszlopot döntött ki egy traktor tegnap délelőtt Szőkén. A kettétörött oszlop a traktorra szerelt ekére dőlt, azt a siklósi hivatásos tűzoltók eltávolították. Az eset során személyi sérülés nem történt, azonban a villamos hálózat helyreállításáig tíz otthon maradt áram nélkül.

traktor, előtte kidőlt beton villanyoszlop
Fotó: Siklós HTP

 

Fa is dőlt az esőben

Hat méteres fa dőlt ki a Melegmányi úton, miután a nagy esőzés feláztatta a talajt a pécsi utcában. A fa egy telefonvezetéken akadt fent, a pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították. A vezeték nem sérült.

tűzoltók eltávolítják a kidőlt fát
Fotó: Pécs HTP

 

Autó gyulladt ki Pécsett

Kigyulladt egy személyautó tegnap késő délután Pécs belvárosában, az Alsómalom utcában. A személygépkocsi motorterében menet közben csaptak fel a lángok, a tűz feltehetően az üzemanyag-ellátó rendszer meghibásodása, illetve olaj szivárgása miatt keletkezett. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A helyszínen kezdetben teljes útzár volt érvényben, majd egy sávon, felváltva haladhatott a forgalom.

kiégett autó, tűzoltó
Fotó: Pécs HTP