Hétvégi káreseti összefoglaló

2024. március 04. 11:08

Az elmúlt hétvégén öt tűzesetnél és három műszaki mentésnél avatkoztak be a Baranya vármegyei hivatásos tűzoltók.

 

Balesettel indult a péntek a vármegyeszékhelyen

Két személyautó ütközött össze péntek délelőtt Pécsett, a Tüzér utcában. A járművekben összesen hárman utaztak, közülük egyvalakit szállítottak kórházba kivizsgálás céljából. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett az egyik gépjárművet áramtalanították, a másik feszültségmentesítésére nem volt szükség. 

 

Autó lángolt Pécsett

Teljes terjedelmében égett egy személyautó szombat hajnalban Pécsett, a Sas utcában. A város hivatásos tűzoltói egy sugárral eloltották az autót, a tűz másra nem terjedt át. Az autóban senki sem tartózkodott, személyi sérülés nem történt.

lángoló személyautó
Fotó: Pécs HTP

 

Elektromos zárlat okozhatott tüzet Pécsett

Teljesen leégett annak a száz négyzetméteres ikerháznak a teteje, melyben szombat délután csaptak fel a lángok Pécsett, a Táncsics Mihály utcában. A ház tetőszerkezete mellett egy garázs, illetve egy furgon égett, a lángokat a pécsi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral oltották el. A beavatkozás a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett zajlott, a munkálatokhoz a pécsi és palkonyai önkéntes tűzoltók is csatlakoztak. Az eset során senki sem sérült meg, azonban a házból hárman rokonokhoz költöztek.

leégett tetőtér
Fotó: Pécs HTP

 

Három autó koccant Harkánynál

Három autós szenvedett ráfutásos balesetet szombat délután Harkány külterületén. A három autóban összesen öten utaztak, közülük egyvalakit szállítottak kórházba, könnyű sérülésekkel. A műszaki mentést a siklósi hivatásos tűzoltók végezték el – a helyszínt biztosították, illetve két autót áramtalanítottak. A forgalom rendőri irányítás mellett, félpályán haladhatott.

egymásba rohant személyautók, előttük tűzoltóautó
Fotó: Siklós HTP

 

Vasárnap szabad területen keletkezett tűzesetekhez vonultak a tűzoltók

Szabadtéri tüzekhez riasztották tegnap a Baranya vármegyei tűzoltókat. A délutáni, illetve kora esti órákban Mohács, Alsószentmárton és Egyházasharaszti térségében avatkoztak be a mohácsi és siklósi hivatásos tűzoltók. Nádas, illetve kiszáradt aljnövényzet égett – Mohácson háromszáz négyzetméteren, Alsószentmártonon és Egyházasharaszti külterületén pedig másfél-másfél hektár területen. Az egységek kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel és vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz nem terjedt át másra, kár nem keletkezett, illetve személyi sérülés sem történt.

füstölő szabad terület, tűzoltó
Fotó: Mohács HP