Ez történt tegnap

2024. április 24. 09:42

Két tűzesethez és három műszaki mentéshez vonultak kedden a Baranya vármegyei tűzoltók.

 

Tűz ütött ki egy hulladéklerakóban

Ötven négyzetméteren égtek hulladékbálák kedd reggel a kökényi regionális hulladéklerakónál. A tűz nem veszélyeztetett semmit, a pécsi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal eloltották. 

 

Benzint próbált leszívni, megégette magát

Elektromos szivattyúval akart benzint leszívni két ember egy használaton kívüli személyautóból tegnap délután Kisvaszaron, egy Rákóczi utcai ház udvarában. A művelet során szikra képződött, amely belobbantotta a benzint és az egyik ember súlyosan megsérült. A komlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik az üzemanyagot homokkal lefedték, illetve visszazárták a benzintartályt. Egyéb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

 

Felborult egy autó Pécsett

Lesodródott az útól, majd az árokba borulva állt meg egy személyautó kedd este Pécsett, az Üszögi tó mellett. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg. A város hivatásos tűzoltói a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a gépjárművet.

 

Vészjelzésre ébredt a tulajdonos

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap késő este Hosszúhetényen, egy Béke utcai ingatlanban. A tulajdonos a készülék riasztására ébredt, kinyitotta az ablakokat, majd értesítette a katasztrófavédelmet. A pécsi hivatásos tűzoltók az eset rekonstrukcióját követően sem tudtak szén-monoxidot mérni, azonban a Baranya vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a készülékből kiolvasva megállapította, hogy a jelzés idején kis mennyiségű szén-monoxid volt jelen a lakásban. A gázszolgáltató szakembere felülvizsgálatig kizárta a kazánt a rendszerből. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Fotó: Pécs HTP