Ez történt tegnap

2024. május 17. 09:51

Egy tűzesetnél és négy műszaki mentésnél avatkoztak be a Baranya vármegyei tűzoltók csütörtökön, azonban a pécsi hivatásos tűzoltókat már péntek hajnalban is riasztották.

 

Több feladatot is adott a pécsieknek a viharos idő

Nagy méretű faág hasadt le és lógott ki az úttestre csütörtök este Pécsett, a Gesztenyési úton. A város hivatásos tűzoltóinak sikerült kézi erővel leszakítania a fát, így a veszélyt elhárították. A Meszes dűlőben egy bokor dőlt ki és okozott forgalmi akadályt, ezt az egység motoros láncfűrész segítségével távolította el. A 6604-es számú úton egy három méteres fa dőlt ki és okozott félpályás útzárat, ezt is feldarabolták és eltávolították. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, illetve kár sem keletkezett.

 

Fa okozott áramszünetet

Huszonöt méter magas fát döntött ki a szél tegnap késő este Komlón, a gesztenyési városrészben. A hatalmas tölgyfa az úttestre dőlt, kitörve egy beton villanyoszlopot a helyéről. Az oszlop és a vezetékek sérülése miatt az útszakaszon a közvilágítás is megszűnt. A komlói hivatásos tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd eltávolították az úttestről. Személyi sérülés nem történt.

kidőlt fa, tűzoltók
Fotó: Komló HTP

 

Tűzesettel indult a nap Pécsett

Villámcsapás okozhatott tüzet péntek hajnalban Pécsett. A Dugonics utcában egy húsz négyzetméteres melléképület égett, amely egy hatvan négyzetméteres nyári konyhával volt egybeépítve. Utóbbira nem terjedt át a tűz, azonban a szomszédos épület előtetőjét két négyzetméteren károsították a lángok. A tűzesetnél a pécsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, három sugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

tűzoltók a füstölő épület előtt
Fotó: Pécs HTP