Újabb sportsikereket értek el baranyai tűzoltók

2024. május 17. 10:59

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén kilencedik alkalommal rendezte meg a Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságot.

Baranya vármegyéből Windischmann Dávid és Léber Zoltán tűzoltó főhadnagyok indultak a versenyen, nem is akármilyen helyezést értek el.

díjak
Fotó: Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

A több, mint százötven induló egész délelőtt, folyamatosan rajtoltatva rohamozta a Kő-hegy lépcsőit. A mezőnyből leggyorsabban célba érkező versenyzőket négy korcsoportban, férfi és női kategóriában, sportruhában és tűzoltó védőruhában futó szekciók szerint díjazták. A bajnokság a lépcsőfutó versenyek közt is kiemelkedik a pálya nehézsége miatt. A 419 lépcsőfok ugyanis egyenetlen emelkedésével különösen nagy megterhelést ró a sportolók szervezetére, nem is beszélve arról, hogy a korlát nem mindig nyújt egyformán támogatást, hisz hol egyik, hol másik oldalon van elhelyezve. 

Windischmann Dávid
Windischmann Dávid tűzoltó főhadnagy

 

Bár a baranyai tűzoltók két külön kategóriában versenyeztek, közös bennük, hogy mindketten felállhattak a dobogóra. Windischmann Dávid tűzoltó főhadnagy, szigetvári szolgálatparancsnok abszolút és korosztályos (18-30) első helyen végzett, Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy, komlói szolgálatparancsnok korosztályában (41-50) a dobogó második fokára léphetett fel. 

Léber Zoltán
Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy rövid videót osztott meg a sportversenyről hivatalos Facebook-oldalán, mely ide kattintva elérhető.

A verseny győzteseinek, helyezettjeinek és azoknak a tűzoltóknak és sportolóknak, akik a távot teljesítették ezúton is gratulálunk, külön büszkeséggel tölt el minket a két baranyai kolléga győzelme! Szép volt, fiúk!