Ismét bizonyítottak az önkéntesek

2024. május 21. 14:56

Eredményesen vizsgáztak a hétvégén.

 

Sikeres vizsgákkal zárult május 18-án (szombaton) a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott 40 órás tűzoltó alaptanfolyam, valamint 144 órás tűzoltásvezetői tanfolyam.

vizsga az udvaron

 

A 40 órás tanfolyamon egyesületükhöz újonnan csatlakozó önkéntes tűzoltók vehetnek részt, így a sikeres vizsgát teljesítők az adott egyesület káreseti tevékenységében részt tudnak venni. Az elméleti és gyakorlati vizsgán huszonegy önkéntes számolt be az elmúlt hetekben szerzett tudásáról. Az előadások, illetve gyakorlati foglalkozások során hétről hétre újabb ismereteket sajátíthattak el a tanulók, így jártasságot szerezhettek tűzoltási- és műszaki mentési feladatokban is. Az április 6-án indult képzésen olyan témákkal ismerkedhettek meg a résztvevők, mint égéselmélet, különböző védőfelszerelések- és speciális eszközök használata, a tűzoltás alapjai és annak folyamata, munkavédelem, valamint szerelési feladatok.

tömlőgurítás

 

A 144 órás képzés az önkéntes tűzoltóságok leendő tűzoltásvezetői számára november 4-én indult. A féléves oktatás során a résztvevők elsajátítják az irányítói feladatok végrehajtását, megszerzik a tűzoltások, műszaki mentések végrehajtásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A leendő tűzoltásvezetők többek között a felderítéssel kapcsolatos feladatok elvégzését, a tűzoltás előkészítésének módozatait, magát a tűz eloltását és az oltást követő utómunkálatok végrehajtását is gyakorolták. Múlt szombaton öt résztvevő tett sikeres vizsgát.

csoportkép

Gratulálunk kollégáinknak!