Ez történt tegnap

2024. május 30. 09:46

Két balesethez és egy madárfióka segítségére is siettek tegnap baranyai tűzoltók.

 

Bagolyfiókát mentettek a siklósiak

Szerda délelőtt kérték a tűzoltók segítségét, miután egy bagolyfiókát találtak a siklósi várudvarban. A kismadár egy hét méter magasan lévő fészekből esett ki, a tűzoltók kihúzós létrán felmászva visszatették a sértetlen madarat.

várkert, tűzoltók, létra
Fotó: Siklós HTP (További fényképek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Instagram-oldalán!)

 

Négyes karambol Szentlőrincnél

Négy személyautó ütközött össze tegnap délután a 6-os számú főúton, Szentlőrinc közelében. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott, egyikük könnyebben megsérült, őt a mentősök helyszíni ellátást követően kórházba szállították. A balesethez a szigetvári hivatásos és a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították az autókat. A helyszínen teljes útlezárás volt érvényben, a forgalmat a rendőrség elterelte.

műszaki mentést végző tűzoltók
Fotó: Szigetvár HTP

 

Pécsett is törtek az autók

Két személyautó ütközött össze szerda délután Pécsett, a Kálvin és a Jókai utca kereszteződésénél. A balesetben egy ember könnyebben sérült, kórházi ellátásra azonban nem volt szüksége. A pécsi hivatásos tűzoltók biztosították a baleset helyszínét, átvizsgálták és áramtalanították a kocsikat. Az útszakaszon váltakozva haladhatott a forgalom, rendőri irányítás mellett.

műszaki mentést végző tűzoltók
Fotó: Pécs HTP