Új tűzoltószertárat avattak Palkonyán

2024. június 10. 14:26

Ünnepi keretek között az elmúlt héten pénteken adták át a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület új tűzoltószertárát Palkonyán.

A rendezvényen Karsa Róbert tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes úr a köszöntőbeszédében méltatta a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület munkáját, hozzáállását. Kiemelte, hogy az önkéntesek 7 település 36 ezer lakosának a védelméért dolgoznak és az egyesület a 2017-es megalakulása óta folyamatosan fejlődik. Példaértékű a vezetők és a tagok kitartása, elkötelezettsége, a tiszteleten alapuló együttműködése. Az új szertár pedig méltó az önkéntesek által vállalt feladathoz, hiszen a felszereltsége hasonló a hivatásos tűzoltóságok szertáraihoz. Ezredes úr fontosnak nevezete az egyesület kiemelt küldetését, az ifjúság nevelését is, mert ezzel a fiataloknak kapaszkodót adnak a mai világban.

Igazgatóhelyettes úr beszédét követően Darnai Ágoston plébános megáldotta az épületet és a szolgálatot ellátó állományt.

Vecsernyés Mónika, az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke köszönetet mondott a támogatóknak, akik nélkül a szertár nem épülhetett volna meg. Igazi civil összefogás volt - zárta gondolatait.

Beck Engelbert alelnök beszédében elmondta, hogy a megvalósítás nehézségein az a gondolat billentette át őket, hogy ez a bázis szükséges a biztos működéshez, és a fiatalok számára egy lehetőség. Az egyesület életében a dinamikát a fiatalok, a tapasztalatot az idősebb korosztály adja. Büszkék arra is, hogy az elmúlt 7 év alatt az egyesület önkénteseiből 9 tag vált hivatásos tűzoltóvá. Alelnök úr elmondta, hogy itt nem állnak meg, mert az épület további részeinek a tervei már a tervezőasztalon vannak.

Tompos Dénes polgármester úr örömét fejezte ki, hogy ez a szertár megépülhetett és ezáltal a környéken élők nagyobb biztonságban lehetnek. Kitartást kívánt az önkénteseknek.

Matyóka Zoltán a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke is önkéntes tűzoltója az egyesületnek. Beszédében a társadalmi szerepvállalásról fontosságára utalt.

Az ünnepséget követően a részvevők megtekintették a szertárat, délután pedig a legfiatalabbakat gyermekprogramokkal várták az önkéntesek.