Hétvégi káreseti összefoglaló

2024. július 22. 09:49

Az elmúlt hétvégén hat tűzesetnél és hat műszaki mentésnél avatkoztak be a Baranya vármegyei tűzoltók.

 

Utoléréses baleset történt Pécsett

Négy személygépkocsi ütközött össze Pécsett, a Zsolnay Vilmos utcában péntek délelőtt. Ráfutásos baleset történt, amelyhez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egység átvizsgálta a járműveket, amelyek közül egyet áramtalanítottak, emellett az úttestre folyt hűtőfolyadékot felitatták. A balesetben nyolc ember volt érintett, közülük ketten könnyebben sérültek. A forgalom rendőri irányítás mellett, egy-egy sávon haladhatott. 

a baleset helyszíne
Fotó: Pécs HTP

 

Defekt okozott szabadtéri tüzet

Háromszáz négyzetméteren égett a gabonatarló a 6-os számú főút mellett, a nagyvátyi elágazásnál péntek délelőtt. A növényzetre azután terjedt át a tűz, hogy egy teherautó kereke defekt következtében kigyulladt. A sofőr ezt észlelve eloltotta a kereket, így a járműben további kár nem keletkezett. A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltók körülhatárolták, majd eloltották a lángoló tarlót, emellett a teherautó felhevült részeit is visszahűtötték. A beavatkozás idején rendőri irányítás mellett, félpályán haladhatott a forgalom.

oltanak a tűzoltók
Fotó: Szigetvár HTP

 

Dohányzás miatt kiégett egy terasz Pécsett

Teljesen kiégett egy kétszintes társasház földszinti lakásának zárt terasza péntek késő este, miután feltehetően egy cigarettacsikk miatt tűz keletkezett. A Semmelweis utcai ingatlan lakható maradt, azonban füsttel telítődött, a városi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd kiszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

tűzoltók munka közben
Fotó: Pécs HTP

 

Tizedik emeleti lakás gyulladt ki Pécsett

Tűz keletkezett egy tízemeletes épület legfelső szintjén Pécsett, az Anikó utcában szombat este. A lángok az érintett lakás konyhájából indultak ki, a tüzet valószínűleg tűzhelyen felejtett étel okozta. A lángok átterjedtek a fürdőszobára és az előszobára is, a lakás füsttel telítődött. A pécsi és komlói hivatásos, valamint a palkonyai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, az egység eloltotta a lángokat. Az épületet öt ember hagyta el, további tíz lakót elzárkózásra szólítottak fel. A tűzzel érintett lakásban egy ember tartózkodott, őt a tűzoltók átadták a mentősöknek, akik kórházba szállították. 

kiégett lakás
Fotó: Pécs HTP