Teljesen kiégett egy traktor Sombereken

2024. október 08. 07:20

Hétfőn délután Sombereken, egy gazdasági társaság telephelyén található csarnokban kigyulladt egy traktor. A tűz veszélyeztette az ott tárolt többi traktort, hegesztő egységet, gázpalackokat, vetőgépet és egyéb nagy értékű tárgyakat.

A hivatásos tűzoltók Mohácsról 4, míg Szekszárdról, Véméndről, Bajáról, Bonyhádról és Villányból egy-egy gépjárművel vonultak a helyszínre, de riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A kiérkező tűzoltók áramtalanították az épületet, elzárták a gázszolgáltatást, 4 vízsugarat szereltek az oltáshoz, valamint hőkamerával felderítést végeztek.

Az épületben egy traktor teljes terjedelmében égett, a tűz az épületből nem terjedt tovább. A csarnokban kettő palack is volt, amelynek hőmérsékletét – védősugár fedezete mellett – ellenőrizték, majd kivitték a tűzoltók és megkezdték a hűtését. Az egységek a csarnokban található többi járművet vízpajzzsal védték a károsodástól.

Mivel a csarnok tetőszerkezete beton szerkezetű, bitumenes burkolat, így az is lángra kapott. A tűz miatt a tető állékonysága kérdéses volt, ezért az egységek a tűzoltást csak kívülről, a bejárattól, illetve a szomszédos épületről tudták végrehajtani.

A tűzoltók végül megfékezték a lángokat, a KMSZ pedig a kárértékre tekintettel tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le, amely szerint a tüzet vélhetően a traktornál keletkezett zárlat okozta.

A káresetben a traktor teljesen kiégett, a tetőszerkezet a tűz feletti és körüli 30 méteres körben a hőterhelés miatt erősen meghajlott, életveszélyessé vált, ezért le kellett kordonozni. A csarnokban található, értékkel bíró tárgyakat eltávolították a csarnokból.

Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Mohács HTP