SAJTÓMEGHÍVÓ - SZOLGÁLATBA ÁLL A „TŰZMADÁR” JÁRŐRHAJÓ

2021. április 20. 15:45

A „Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése” elnevezésű KEHOP 1.6.0-15-2016-00008 európai uniós projekt révén speciális iparbiztonsági feladatokat ellátó járművek és műszerek álltak rendszerbe a katasztrófavédelemnél. A projekt egyik kiemelkedő eredménye a veszélyes áruk vízi szállításának ellenőrzésére kialakított speciális járőrhajó, a Tűzmadár, amely a Dunán teljesít majd szolgálatot. A teljes beruházás az Európai Unió 1 milliárd 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából valósult meg.

Az új járőrhajó szolgálatba állítása és jelképes megkeresztelése a Covid-helyzet miatt zárt körben történik meg. Azonban a katasztrófavédelem lehetőséget biztosít a média munkatársainak arra, hogy tudósítsanak a hajó szolgálatba állásáról. Ez az esemény kitüntetett helyen szerepel a szervezet életében, hiszen a projekt keretében megvalósult és szolgálatba helyezett járőrhajó egyedi, speciális jármű, amely nagyban hozzájárul a biztonságos dunai vízi áruszállításhoz. 

A sajtóbejárásra várjuk a média képviselőt, egyúttal felhívjuk a figyelmet arra, hogy a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát írásban jelezze vissza a következő e-mail címre: onenaln.fmbivib@xngirq.tbi.uh

Sajtóbejárás ideje és helyszíne: 2021. április 30., Mohács, Mohácsi Kikötő Vízi Határátkelőhely

PROGRAM:

11:30 - 12:30 - SAJTÓBEJÁRÁS

12:30 - 13:00 - INTERJÚK

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata