Kidőlt fák, leszakadt vezetékek - ez történt tegnap

2021. július 01.

A tegnapi nap folyamán a legtöbb riasztás az esti, éjszakai órákban, Pécsett és környékén az erős vihar kapcsán érkezett a Baranya megyei katasztrófavédelemhez.

Három óra leforgása alatt a megye területén 28 fakidőléshez, 5 vezetékszakadáshoz és 4 magasból lógó tárgy eltávolításához vonultak a tűzoltók.  A legtöbb esetben leszakadt faágak, kicsavarodott fák okoztak útakadályt, néhol teljesen lezárva az utakat. Pécsett a Siklósi úton lévő négysávos utat teljes terjedelmében beterítették a leszakadt faágak. A helyszínekre kiérkezett tűzoltók hol kézi erővel, hol láncfűrész segítségével távolították el az utakról az akadályokat. 

A kidőlő, leszakadó fák elektromos- illetve távközlési vezetékeket szakítottak le, beton villanyoszlopokat, illetve parkoló autókat is megrongáltak. A vezetékleszakadás következtében Pécsett megközelítőleg 45 fogyasztónál 1 órán keresztül nem volt szolgáltatás. Bólyban egy nagyjából 20 méteres nyárfa dőlt az úttestre, ezzel elektromos vezetékeket szakított le. A kiérkező egység a helyszín biztosítását, illetve a forgalom irányítását végezte, amíg az áramszolgáltató áramtalanították az érintett szakaszt, majd a tűzoltók láncfűrész segítségével felszámolták az útakadályt. 

Személyi sérülés egyik eset kapcsán sem történt. 

Fotó: Pécs HTP