Földön, vízen és víz alatt is számíthatunk rájuk

2021. augusztus 31. 13:09

A 2017-ben alakult Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület különlegessége, hogy több tagja is rendelkezik búvárvizsgával. Feladataik közé tartozik a vízből mentés, így kiemelkedő figyelmet élvez búvártevékenységük.

Augusztus végéhez közeledve az egyesületnek köszönhetően több gyermek is bepillantást nyerhetett a búvárkodás rejtelmeibe, a Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesületet ugyanis két alkalommal hívták gyermekprogramokhoz.

2021. augusztus 25-én a siklósi tűzoltótábor ifjú résztvevői számára tartottak búvárbemutatót és gyorstalpalót Beremenden (a táborról korábban ITT beszámoltunk), majd 2021. augusztus 29-én, a Komlói Bányász Horgász Egyesület Sikondán megrendezett gyermekhorgász-versenyrére kapott meghívást a csapat. Ez utóbbi eseményen a Határszél ÖTE kishajó- és búvárbemutatót tartott a gyerekeknek, majd a bátrabbak kipróbálhatták, milyen motorcsónakkal szelni a habokat.  

A búvárkodásra természetesen bőven akadt jelentkező Beremenden és Sikondán is. Egy gyors oktatást követően fiúk lányok egyaránt merülhettek a medencében, természetesen a szakértők felügyeletével és segítségével. 

Az egyesület tevékenységei persze szerteágazóak – így többek közt polgárőri feladatokat is ellátnak Beremenden, és kishajó-vezetői gyakorlatokon vesznek részt Dunán, Tiszán. 

Annyi bizonyos, hogy az egyesület tagjaira biztosan lehet számítani, legyen szó akár vízből- akár jégről mentésről

Fotó: Határszél ÖTE, Szent Flórián ÖTE