Fatároló gyulladt ki Pécsváradon

2020. január 22. 09:49

Kedden Pécsváradon, vélhetően egy családi ház fatárolója melletti kukában keletkezett tűz, ami átterjedt a tárolóra. A pécsi, véméndi és komlói hivatásos-, valamint a mecseknádasdi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre.

A fatároló - tele tűzifával - ekkor már teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt a közvetlen mellette levő garázs tetőszerkezetére is és veszélyeztette a vele egybeépített lakóházat. A tűzoltók először a ház védelmét kezdték meg, két sugárral oltották a garázst, valamint megbontották a tetőt, hogy a tűz ne terjedhessen tovább.

Amikor valamennyi egység megérkezett, a tető további megbontása, oltása, valamint a fatároló oltása is megkezdődött, öt sugár dolgozott egyidejűleg. A fatárolóban tárolt fát munkagép széttolta, miközben a tűzoltók két sugárral folyamatosan oltották a tárolót és a fát, valamint egy sugárral védték a gépet.

Az egység a tetőn a beégésig a cseréphéjazatot visszabontotta, a gerendákat eloltotta, hőkamerával a tetőszerkezetet illetve a farakást végigmérte, további beizzásokat nem talált.

Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Fotó: Baranya KMSZ