Hétvégi káreseti összefoglaló

2021. november 29. 11:26

A hétvége során összesen tizenkilenc alkalommal riasztották a megyei hivatásos tűzoltókat. A megye tűzoltói ebből három alkalommal számoltak fel tűzesetet és kilenc műszaki mentés hajtottak végre.

Tűzesetek

2021.11.26.

Családi ház lángolt Zádorban péntek este. Az épületben a kazán helyisége, a konyha, a fürdőszoba, valamint a tető égett. Az esethez a szigetvári és barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három sugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az utómunkálatok során egy gázpalackot találtak az épületben, melyet hőhatás ért – azt kihozták az épületből és lehűtötték. Az eset során személyi sérülés nem történt.

füst gomolyog az utcában
A tetőnek közel a fele lángolt.

2021.11.28.

Egy vegyes tüzelésű kazánból kipattanó szikra okozott tüzet egy családi ház fürdőszobájában vasárnap Bogádon. A kazán mellett tárolt tüzelőanyag gyulladt meg. A pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltották a tüzet, mely károsította a villamos hálózatot és a fűtési rendszert. Személyi sérülés nem történt.

 

Műszaki mentések

2021.11.26.

Két személyautó ütközött Zengővárkony külterületén péntek délután. A helyszínre a pécsi hivatásos tűzoltókat, illetve a Mecseknádasd Önkéntes Tűzoltó Egyesületet riasztották, akik az egyik autó áramtalanítását, illetve a forgalmi akadály megszüntetését végezték el. A balesetben senki sem sérült meg. 

törött orrú autó, mögötte rendőrautó
A káresetnél a Mecseknádasd ÖTE is beavatkozott.

2021.11.28.

Letért az útról, majd többször megpördülve a szántóföldön állt meg egy személyautó Nagyváty külterületén vasárnap hajnalban. Az esethez a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót. De Szigetváron is balesethez vonultak a szigetvári hivatásosak. Személyautó és motor ütközött össze délután. Itt is áramtalanították a járműveket.

pókhálósra törött a szélvédő, kinyílt a motorháztető
Többször megpördült az autó, majd a szántóföldön állt meg.

Fotó: Pécs HTP, Szigetvár HTP