Továbbra is számíthatunk rájuk

2024. június 20. 12:42

Rendszerben-tartó vizsgát tett a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, valamint a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, így a következő egy évben is önállóan beavatkozhatnak bizonyos káreseteknél.

 

egyesületi tagok a vizsga helyszínén

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megrendezett minősítő vizsgára múlt héten került sor, mely során a tűzoltásvezető irányítási, valamint az állomány tűzoltási és műszaki mentési tevékenységét ellenőrizték. 

A palkonyai önkénteseknek három, a szabadszentkirályiaknak pedig két szimulált helyzettel kellett szembenézniük.

 

A Szent Flórián ÖTE az alábbi szituációkkal találta szembe magát:

1. Egy többszintes épületben elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett, menekülés közben egy ember megsérült, nem jutott ki a házból. 
2. Egy munkás lezuhant egy állványzatról, a belső udvarba azonban nem vezet ajtó.
 3. Nagy erejű vihar tombolt, két fa kidőlt, több életveszélyessé vált.

 

A Szabadszentkirály ÖTE a következő helyzeteket kapta feladatul: 

1. Egy kultúrház alagsorában elektromos zárlat miatt tűz keletkezett, a lángok továbbterjedtek a berendezésre, illetve a színpadra is. Egy ember megkísérelte eloltani a lángokat, azonban rosszul lett, eszméletét vesztette. Az alagsor teljesen, a rendezvényterem részben füsttel telítődött.
2. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy villanyoszlopnak csapódott. Az autóban egyedül utazó sofőr a roncsba szorult.

 

Mindkét egyesület sikeresen teljesítette a kihívásokat, így újabb egy évig láthatják el önállóan tűzoltási és műszaki mentési feladataikat. Gratulálunk!

 

Fotó: Szent Flórián ÖTE (további képek az egyesület Facebook-oldalán)