Tegnap történt

2024. június 28. 09:11

Csütörtökön egy tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak a Baranya vármegyei tűzoltók.

 

Kétszer riasztották a tűzoltókat villámcsapás miatt

Éjjel fél egykor riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat, miután egy aranyosgadányi családi ház konyhájában lévő kötődobozban égni kezdtek a vezetékek. Ezt vélhetően villámcsapás okozta, azonban a tűzoltók kiérkezésükkor tüzet, füstölést már nem tapasztaltak. A villányi hivatásos tűzoltók pár perccel háromnegyed négy után vonultak a borjádi Deák Ferenc utcába, ahol egy családi ház kéményébe csapott villám. A tetőcserepek egy négyzetméteren károsodtak, ezeket a tűzoltók eltávolították, majd a tetőn keletkezett lyukat fóliával befedték. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

 

Felborult egy autó Mecsekpölöskénél

Előzést követően elvesztette uralmát gépjárműve felett, majd felborult az autójával egy sofőr tegnap délután Mecsekpölöske külterületén. Az autóban egyedül utazó férfi könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A műszaki mentést a komlói hivatásos tűzoltók végezték el, akik a helyszín biztosítása mellett kerekeire állították, majd áramtalanították a személyautót. Az útra üzemanyag folyt, ezt az egység felitatóanyaggal leszórta. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott.

felborult autó
Fotó: Komló HTP

 

Veszélyes fákat távolítottak el a pécsiek

Útakadályt okozott egy lehasadt faág csütörtök délután Pécsett, a Móra Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyes ágat. Görcsönyben egy közel tizenöt méteres fa dőlt ki és akadt fenn egy másik fán, ezzel veszélyeztetve a gyalogos forgalmat. A pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be.